Kennel

Kennel CAROQS

Kennel Caroqs

Hej!! Välkommen till min hemsida som handlar om

CAIRNTERRIER - "VÄRLDENS BÄSTA KOMPIS"

Mitt namn är Per Nilsson och jag bor sedan 2000 i Kristianstad i Skåne. Jag är uppväxt med taxar i familjen och att jag själv skulle bli hunduppfödare stod nog klart för alla redan i mina tidiga barnaår, då jag släpade hem alla sorters tänkbara djur till mina stackars föräldrar.

Jag var mellan -89 till -16 aktivt engagerad i styrelsearbete inom Cairnterrierklubben förutom kortare avbrott. Inom huvudklubben i 2 omgångar som ledamot och kontaktman för lokalavdelningarna och inom avelskommittén samt som ordförande i Stockholms lokalavdelning och Cairn Södra.

Efter många år som lärare så är min nuvarande sysselsättning LLL (lycklig ledig löntagare) eller som en del kallar det pensionär och har nu ”mitt drömjobb”, gott om tid till mitt stora djurintresse där främst Cairn ingår. En hobby är även att föda upp några kullar Hermelinkaniner om året.

1981 köpte jag min första egna hund men tyvärr var det en ras med stora problem med rassjukdomar och tyvärr drabbades även han och han fick därför avsluta sitt liv redan 1983. Jag hade vid denna tidpunkt träffat på cairnterriern och blivit fascinerad av deras psyke ”en stor hund i litet format”. Jag insåg att det var och fortfarande är en frisk och sund ras. Lagom storlek, hänger lätt med på långa promenader utan att kräva det. De fäller knappt hår, en hund som älskar allt o alla och visar det. En pratig pussig och lagom busig kompis med glimten i ögat. Valet var lätt nästa ras skulle bli en Cairnterrier och det valet är aldrig ångrat.

Redan -83 kom tiken Raskens Rocking Ronda in i familjen och det är hennes förtjänst att intresset för rasen sedan bara fortsatt. 1988 köptes tiken Tribuns Xanadu ”Elin”, hon blev stamtik till Kennel CAROQS. Namnet kommer av CA- Cairnterrier, RO- Rocking Ronda min första cairn och Q- Quintus min första hund. Elin infriade direkt mina ideal på cairnterriern. Hon blev snabbt svensk utställ-ningschampion (SUCH) och visade sig inte bara vara frisk, trevlig och exteriört snygg själv utan även en mycket bra nedärvare. Hon lämnade certvinnare i samtliga sina 4 kullar.

Jag har idag 5 hundar hemma som naturligtvis lever överallt som rena familjemedlemmar. De hundar som nu fortsätter att föra vidare namnet CAROQS är 5 och 6 generationer rakt nedstigande under Elin. Det som jag själv tycker är roligast inom hunderiet är utställning och avelsarbetet. Att se valparna ligga tysta diande efter förlossningen efter kanske ett års planering av kullen är mycket värt i mina ögon.

Naturligtvis följer jag kennelklubbens och rasklubbens avelsrekommendationer och regler för hunduppfödninga

Att man har meriterat sitt avelsdjur är varje seriös arbetande uppfödares skyldighet och varje valpköpares rättighet.

Att få följa valparnas utveckling är mycket värt så jag uppskattar vidare kontakt med valpköpare

Min målsättning är att föda upp friska, sunda och vackra cairnterrier som blir till glädje för alla människor i sin omgivning både temperamentsmässigt och utseendemässigt.

Med vänlig hälsning

Per Nilsson